KRABICE TATRANEK

25. 10. 2014 23:13

Za měsíc jedeme na tábor. Ten si vyžaduje spoustu příprav a proto už nějakou dobu nakupuju potraviny ve slevách – kartony mléka, balíky cukru a piškoty na kila. A dneska tedy krabice tatranek a müsli tyčinek. Čtyři krabice čokoládovo-jogurtovo-ovocných oplatek a sleva nesleva, táborový rozpočet je o pětistovku chudší.

S lehkou parodií mistra Shakespeara mě nutně napadá: „Co je to jedna tatranka?“ Výživová hodnota nic moc, o pocitu nasycení bych spekulovala, přesto jich teď mám slušnou hordu naskladněných ve spíži a napadá mě, proč jsem vlastně kupovala tak drahou zbytečnost?

Nejspíš nejsem schopný ekonom a asi ani nikdy nebudu, protože jsem si jistá, že tatranky jsou potřeba. Je to nic, které znamená hrozně moc. Jíst celý týden chleba s máslem a na oběd s marmeládou, nepochybně taky přežijeme a zcela jistě ušetříme, přesto to malé nic v šustivém obalu zpříjemní den stejně jako nečekaně volné odpoledne, rychlá jízda autem po prázdné cestě nebo třista nepřečtených stran v nové knize. Je to něco navíc, co nepotřebujeme, ale ve skutečnosti je to pro náš život nezbytné. Moc vykročit z šedi dnů, které přinášejí jen chleba s máslem, je životně důležité, proto ať to stojí, co to stojí, do krabic s tatrankama je nutné investovat. 

Zobrazeno 2019×

Komentáře

svíce

jj.,kdyby to bylo tak jednoduché :)

jjkohoutek

tatranky jsou náhodou moc super, na výpravu jako dělané. na západě k dostání nejsou a moc mi tak chyběly...

Zobrazit 6 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz