Ukradené rádio

9. 7. 2018 19:34
Rubrika: Detektivky | Štítky: detektivka , Tábor , děti , detektiv , rádio

Během tábora chystáme pro děti hranou detektivku - děti se stanou vyšetřovateli a vedoucí postavami hry. Děti mají za úkol postupně je vyslehnout, shromáždit důkazy a zjistit pachatele zločinu. Zde k dispozici ke stažení a použití detektivka Ukradené rádio.

Kamarádi,

zatímco jste byli pryč z baráku, ztratilo se mi moje drahé, předrahé rádio. Zvyknul jsem si, že spolu každé ráno posloucháme čerstvé zprávy a neumím si představit, že bych sebe i vás o tohle ochudil. Tak jsem vás chtěl poprosit, jestli byste mi s pátráním mohli pomoct. Já jsem na tyhle dedukce dost matla a myslím, že bez vašich rad nikdy nezjistím, kdo mi rádio vzal a nikdy už se mi zpátky nevrátí.

Takže řeknu vám, co zatím vím:

V okolí bydlí správce baráku Václav, ten má dvě dcery Albertu a Filipu. Bydlí s nimi také Václavova sestra, stará teta Zezula, která bývala učitelkou hry na klavír a každý pátek chodí do kaple v baráku učit své neteře hře na klavír. Louka vedle baráku patří farmáři Mojmírovi, který ji pravidelně seče, stará se také o zahradu a každý večer sem přijde a v kyblíku si odnese zbytky jídla pro prasata. Václav sem několikrát za den přijde a zkontroluje, jestli se něco nepokazilo nebo jestli něco nepotřebujeme.

 

Pravidla:

  • Podezřelí jsou v celém prostoru baráku, musíte si je najít a vyslechnout, chodit za nimi můžete opakovaně, ale jednu osobu může vyslýchat v jednu chvíli jen jeden tým.
  • Choďte pohromadě, jak se na detektivní tým sluší.
  • Na konci každý tým napíše svůj tip na zloděje do obálky.
  • Na vyšetřování máte hodinu času.

...

Detektivka 2016.pdf

Zobrazeno 1255×

Komentáře

soIipso

Zatímco pro některé lidi je problém dávat, pro některá rádia zase přijímat...

anetamarie

Dávat, dostávat, sdílet, přijímat, rozdávat... náročný ten život.

Zobrazit 10 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz